mei 31, 2023

Maar ik moet zoveel…

Zitten is het nieuwe roken. Suiker is vergif voor je lichaam. Geen tijd om 10 minuten te mediteren? Mediteer dan juist 20 minuten. Zo kan ik nog wel even doorgaan. We kennen de meeste 'moetjes' inmiddels wel. Maar zijn deze 'moetjes' waar en moet je er echt wat mee? Het juiste antwoord? Dat is er niet!

Iets met bomen en een bos

Het stikt momenteel van de leefstijlcoaches, personal trainers, gezondheidsgoeroes en nog meer betweters die allemaal beweren het beter te weten. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Wat is nou goed en wat werkt er echt? Waarschijnlijk heb je al diverse pogingen ondernomen om je leefstijl aan te passen. Het ene dieet na het andere geprobeerd, yoga geprobeerd, getracht zen te worden door meditatie, meerdere ommetjes gemaakt of zelfs ‘gek’ gedaan en in een ijsbad gestapt. Volgens de ‘experts’ moeten we zoveel. Wat moet je nou echt? De vraag die je jezelf zou moeten stellen is “Wat WIL je nou echt?”. Waar voel jij je goed bij, dat is wat telt.

“Waar voel jij je goed bij? Dat is wat telt!”

Begin bij het begin

De vraag die je jezelf als eerste zou mogen stellen is; over welk onderdeel van jouw leefstijl ben je ontevreden? Waardoor zit je niet lekker in je vel? Zijn dat meerdere onderdelen? Wil je minder eten en meer ontspanning in je leven omdat je teveel stress ervaart? Maak dan een ranking. Wat zit je op dit moment het meeste in de weg? Begin daar dan in eerste instantie mee. Het hoeft niet allemaal tegelijk. En het hoeft niet allemaal (in 1 keer) goed. Kijk vervolgens eens kritisch naar je huidige leefstijl. Vaak weet je zelf best wel waar je iets kunt veranderen aan je leefstijl. Eet je stiekem best veel suiker? Dan kan het helpen om daar eens mee te beginnen. Geen suiker meer in je koffie of thee. Pindakaas (zonder suiker) op je brood nemen in plaats van chocopasta. En kijk je wel eens naar de etiketten op de producten die je koopt? Zijn er alternatieve producten die geen toegevoegde suikers bevatten? Zo helpen kleine stapjes. Voel jij je beter door minder suiker te eten? Dan is dat voor jou dus een goede oplossing. En ja, teveel suiker is niet goed voor je lichaam. Is het vergif? Soms word je er ook gewoon blij van, toch?! Dus kan het best af en toe.

Doe wat bij jou past

Begin dus bij het begin en bepaal eerst waar jij graag aan wilt werken. Daarna ga je (kleine) stappen zetten. En zo kom je uit bij het doel dat jij wilt bereiken. Op jouw manier, zoals het past bij jou. Moet je dan veel? Nee, zeker niet. Veel van die ‘moetjes’ zijn waar en kunnen je helpen bij het veranderen bij je leefstijl. Maar alleen als het jou kan helpen. Wil je hulp bij het aanpassen van je leefstijl? Bel me dan eens. Om te bespreken wat ik voor je kan betekenen. Mijn nummer is 06 – 49 29 37 77, mailen kan ook via lidewij@leefstaal.nl

LEEF je eigen stijl!

Blog

Misschien ook interessant voor jou

Mmmm… heerlijk en gezond bananenbrood
Mmmm… heerlijk en gezond bananenbrood

Een lekker tussendoortje, maar ook iets gezond willen eten? Dit bananenbrood is het allebei! Overigens smaakt het bananenbrood ook heerlijk bij de koffie en zelfs als ontbijt, met een beetje kwark een goede en gezonde keuze. Je kunt onderstaand recept volgen, maar ook een beetje variatie aanbrengen naar eigen smaak. Denk bijvoorbeeld aan wat stukjes chocolade door het beslag? Of wat geraspte wortel, om het brood nog wat extra vitamines te geven.

Lees meer
Morgen begin ik
Morgen begin ik

Je hebt een intentie. Of een voornemen. Hoe jij het ook graag wil noemen. Het is allemaal goed. Want dat betekent dat je actie wil ondernemen. Aan de slag. Maar waarom morgen en niet nu of vandaag. Het stellen van haalbare doelen helpt je hierbij! Stel haalbare doelen...

Lees meer

Zullen we kennismaken? 

Maak dan nu vrijblijvend een afspraak.