mrt 15, 2023

Morgen begin ik

Je hebt een intentie. Of een voornemen. Hoe jij het ook graag wil noemen. Het is allemaal goed. Want dat betekent dat je actie wil ondernemen. Aan de slag. Maar waarom morgen en niet nu of vandaag. Het stellen van haalbare doelen helpt je hierbij! Stel haalbare doelen Wat weerhoud je om direct aan de […]

doelen stellen

Je hebt een intentie. Of een voornemen. Hoe jij het ook graag wil noemen. Het is allemaal goed. Want dat betekent dat je actie wil ondernemen. Aan de slag. Maar waarom morgen en niet nu of vandaag. Het stellen van haalbare doelen helpt je hierbij!

Stel haalbare doelen

Wat weerhoud je om direct aan de slag te gaan met je voornemen? Is dat angst? Onzekerheid? Geen zin? Allemaal heel begrijpelijk, maar wellicht maak je het te groot voor jezelf. Is jouw voornemen om een marathon te kunnen lopen. 10 kilo af te vallen. Of te stoppen met het drinken van alcohol. Te ambitieuze doelen stellen maakt het vaak lastiger om daadwerkelijk aan de slag te gaan.

‘Hoera’

Een simpele oplossing ligt voor de hand. Maak je doelen realistisch, haalbaar. Dus begin eens met een kilometer extra rennen, 1 kilo afvallen of een glas minder drinken. Klinkt dat voor jou als ‘wel heel gemakkelijk’ en misschien wat laf. Dat is precies de bedoeling. Want juist al die kleine stapjes maken dat je je doelen haalt en gemotiveerd blijft om door te gaan. Waardoor je uiteindelijk wellicht toch die 10 kilo afvalt! Waar begin jij vandaag mee?

Blog

Misschien ook interessant voor jou

Mmmm… heerlijk en gezond bananenbrood
Mmmm… heerlijk en gezond bananenbrood

Een lekker tussendoortje, maar ook iets gezond willen eten? Dit bananenbrood is het allebei! Overigens smaakt het bananenbrood ook heerlijk bij de koffie en zelfs als ontbijt, met een beetje kwark een goede en gezonde keuze. Je kunt onderstaand recept volgen, maar ook een beetje variatie aanbrengen naar eigen smaak. Denk bijvoorbeeld aan wat stukjes chocolade door het beslag? Of wat geraspte wortel, om het brood nog wat extra vitamines te geven.

Lees meer
Maar ik moet zoveel…
Maar ik moet zoveel…

Zitten is het nieuwe roken. Suiker is vergif voor je lichaam. Geen tijd om 10 minuten te mediteren? Mediteer dan juist 20 minuten. Zo kan ik nog wel even doorgaan. We kennen de meeste ‘moetjes’ inmiddels wel. Maar zijn deze ‘moetjes’ waar en moet je er echt wat mee? Het juiste antwoord? Dat is er niet!

Lees meer

Zullen we kennismaken? 

Maak dan nu vrijblijvend een afspraak.