jun 22, 2023

Mmmm… heerlijk en gezond bananenbrood

Een lekker tussendoortje, maar ook iets gezond willen eten? Dit bananenbrood is het allebei! Overigens smaakt het bananenbrood ook heerlijk bij de koffie en zelfs als ontbijt, met een beetje kwark een goede en gezonde keuze. Je kunt onderstaand recept volgen, maar ook een beetje variatie aanbrengen naar eigen smaak. Denk bijvoorbeeld aan wat stukjes chocolade door het beslag? Of wat geraspte wortel, om het brood nog wat extra vitamines te geven.

bananenbrood

Hier vind je het recept:

  • 200 g glutenvrij havermeel (je kunt ook gewone havermout kiezen en deze zelf even malen, wel zo voordelig 😊)  
  • 50 g amandelmeel  
  • 150 ml plantaardige kwark  (liever gewone kwark, dat kan uiteraard ook)
  • 1 tl bakpoeder  
  • 1 tl vanille extract  
  • Snufje zout  
  • 1 tl kaneel  
  • 1 tl speculaaskruiden  
  • 3 rijpe bananen + 1 banaan als decoratie op bovenop (Liever nog iets zoeter? Voeg dan een extra banaan toe)
  • 2 el olijfolie of gesmolten kokosolie  
  • 2 handen met rozijnen  
  • 1 kleine appel  
  • 1 tl baking soda (zuiveringszout) + scheutje citroensap (hierdoor wordt het bananenbrood lekker luchtig)

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven alvast voor op 170 graden.
  • Doe het amandelmeel in een grote kom. Maal de havermout en voeg dit (of het kant-en-klare) meel toe aan het amandelmeel.
  • Voeg hier het bakpoeder, de olie, vanille extract, het snufje zout, de kaneel en de speculaaskruiden aan toe.
  • Pureer de bananen samen en de plantaardige kwark.
  • Doe ondertussen de melen, bakpoeder, gesmolten kokosolie, vanille, zout en de kaneel bij elkaar in een mengkom en voeg hier de gepureerde bananen aan toe.
  • Roer dit tot een egaal beslag. Blijft jouw beslag te droog of te stevig? Voeg dan kun je wat extra kwark of (plantaardige) melk toevoegen.
  • Los de baking soda (zuiveringszout) op met een scheutje citroensap. Roer dit als laatste door het beslag.
  • Vet een cakevorm in of bekleed deze met bakpapier.
  • Verdeel het beslag in de cakevorm. Voor een leuk effect duw je twee halve bananen in het beslag. Wil je verkleuring voorkomen? Smeer de banaan dan in met wat citroensap.
  • Het bananenbrood mag je 45 a 50 minuten in het midden van de oven zetten totdat deze er goudbruin uitkomt. Zeker weten dat je brood gaar is? Steek er een lange saté prikker in. Komt deze er droog uit? Dan is je bananenbrood klaar.

    En nu? Smullen maar!

    groetjes,
    Lidewij

Blog

Misschien ook interessant voor jou

Maar ik moet zoveel…
Maar ik moet zoveel…

Zitten is het nieuwe roken. Suiker is vergif voor je lichaam. Geen tijd om 10 minuten te mediteren? Mediteer dan juist 20 minuten. Zo kan ik nog wel even doorgaan. We kennen de meeste ‘moetjes’ inmiddels wel. Maar zijn deze ‘moetjes’ waar en moet je er echt wat mee? Het juiste antwoord? Dat is er niet!

Lees meer
Morgen begin ik
Morgen begin ik

Je hebt een intentie. Of een voornemen. Hoe jij het ook graag wil noemen. Het is allemaal goed. Want dat betekent dat je actie wil ondernemen. Aan de slag. Maar waarom morgen en niet nu of vandaag. Het stellen van haalbare doelen helpt je hierbij! Stel haalbare doelen...

Lees meer

Zullen we kennismaken? 

Maak dan nu vrijblijvend een afspraak.