Hier vind je het recept:
- 200 g glutenvrij havermeel (je kunt ook gewone havermout kiezen en deze zelf even malen, wel zo voordelig 😊)
- 50 g amandelmeel
- 150 ml plantaardige kwark (liever gewone kwark, dat kan uiteraard ook)
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanille extract
- Snufje zout
- 1 tl kaneel
- 1 tl speculaaskruiden
- 3 rijpe bananen + 1 banaan als decoratie op bovenop (Liever nog iets zoeter? Voeg dan een extra banaan toe)
- 2 el olijfolie of gesmolten kokosolie
- 2 handen met rozijnen
- 1 kleine appel
- 1 tl baking soda (zuiveringszout) + scheutje citroensap (hierdoor wordt het bananenbrood lekker luchtig)
Zo maak je het:
- Verwarm de oven alvast voor op 170 graden.
- Doe het amandelmeel in een grote kom. Maal de havermout en voeg dit (of het kant-en-klare) meel toe aan het amandelmeel.
- Voeg hier het bakpoeder, de olie, vanille extract, het snufje zout, de kaneel en de speculaaskruiden aan toe.
- Pureer de bananen samen en de plantaardige kwark.
- Doe ondertussen de melen, bakpoeder, gesmolten kokosolie, vanille, zout en de kaneel bij elkaar in een mengkom en voeg hier de gepureerde bananen aan toe.
- Roer dit tot een egaal beslag. Blijft jouw beslag te droog of te stevig? Voeg dan kun je wat extra kwark of (plantaardige) melk toevoegen.
- Los de baking soda (zuiveringszout) op met een scheutje citroensap. Roer dit als laatste door het beslag.
- Vet een cakevorm in of bekleed deze met bakpapier.
- Verdeel het beslag in de cakevorm. Voor een leuk effect duw je twee halve bananen in het beslag. Wil je verkleuring voorkomen? Smeer de banaan dan in met wat citroensap.
- Het bananenbrood mag je 45 a 50 minuten in het midden van de oven zetten totdat deze er goudbruin uitkomt. Zeker weten dat je brood gaar is? Steek er een lange saté prikker in. Komt deze er droog uit? Dan is je bananenbrood klaar.
En nu? Smullen maar!
groetjes,
Lidewij